Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@18:57:20 GMT

افطاری و سحری چه بخوریم تا سیستم ایمنی بدنمان قوی بماند؟

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۲۶۶۷۲

افطاری و سحری چه بخوریم تا سیستم ایمنی بدنمان قوی بماند؟

رمضان از ریشه "رمض" به معنای حرارت زیاد است. این ماه به عنوان خجسته ترین و برترین ماه در اسلام معرفی شده است. از این ماه به عنوان ماه میهمانی خدا نامبرده شده است. ماه مبارک رمضان، ماه خیر و برکت، بخشش و نیکوکاری، ایثار، سعی و تلاش، ماه و ضیافت الهی است. رمضان یک مناسبت مذهبی است که در طول نهمین ماه قمری، ماه رمضان، رخ می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسلمانان معتقدند قرآن در این ماه عزیز بر پیامبر نازل شده است. در این ماه سفره ضیافت الهی پهن میشود و با اذان، مسلمانان سفره افطار پهن می‌کنند و روزه های خود را باز می‌کنند. از بین 3 وعده غذایی که در ماه رمضان صرف میشود ( سحری، افطاری و شام) وعده افطاری و شام از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. البته منظور از اهمیت، تنوع غذایی در این وعده هاست. با توجه به اینکه یکی از فرایضی که بر آن بسیار تاکید شده، اجتماع مسلمانان در ماه رمضان است، دعوت به افطاری همواره یکی از پسندیده ترین کارها در این ماه مبارک است. برای رنگین تر شدن سفره های افطاری تان، میتوانید از پیشنهاد‌های آشپزی مجله اکالا استفاده کنید. با اینکار علاوه بر هموارتر کردن مسیر خود برای رسیدن به بهشت برین، خود و سایر روزه داران را به نشستن پای سفره‌هایی رنگارنگ و زیبا دعوت کنید.

کسانی که معتقدند و ایمان آورده‌اند، دستور الهی را اجرا و در این ماه روزه می‌گیرند. روزه عبادتی دیرینه است که پیدایش آن را می توان با حضور آدم (ع) در زمین پس از خروج وی از بهشت، مقرون دانست. امیر المومنین می فرمایند: روزه عبادتی است که خداوند هیچ امتی را از آن معاف نکرده است و در قران کریم روزه بر همگان واجب شمرده شده است.

سنت های روزه داری

ماه نزول قرآن و توفیق روزه

تمام کتابهای آسمانی نظیر قرآن کریم، صحف، تورات، انجیل، زبور در این ماه نازل شده است. قران طی بیست سال بر پیامبر نازل شد. صحف ابراهیم در شب اولین ماه رمضان و تورات در روز ششم ماه رمضان، انجیل در روز سیزدهم و زبور در روز هجدهم ماه مبارک رمضان ناز شده است. در این ماه پروردگار منان توفیق روزه داری را به بندگانش داده است. پس هر کس احساس کرد می تواند روزه بگیرد باید دستور الهی را اجرا کند.

هر انسانی دارای دو بعد است بعد جسمی و روحی ( لذت های دنیوی و شهوات جنسی) و بعد معنوی ( تقوا و پرهیزگاری) و به کمال رساندن و طهارت و پاکی است. موثرترین و مفیدترین اعمالی که در این راستا مورد توجه است روزه داری است.

شب قدر

شب قدر بهتر از هزار ماه است و فرشتگان در این شب مهم به خواست خدا فرود می آیند و جمیع مقدرات انسانها را در طول سال تعیین می کنند. هر انسانی در این شب با تفکر و تعقل اعمال خود را در طی یکسال مورد ارزیابی قرار می دهد و سرنوشت خود را رقم می زند. قران کریم در این شب نازل شده و خواندن و تلاوت قرآن بسیار فضلیت دارد. این مه ، ماه بهار قرآن شناخته شده است. بسیار با ارزش و حائز اهمیت است.

برنامه غذایی روزه دار

همانطور که می دانید در این ماه مبارک باید برنامه غذایی ساده و کم حجم و در عین حال مقوی باشد. باید غذاهایی ممصرف شود که دیر هضم و فیبر دار باشند. حبوبات و غلات مانند: جو، گندم و جوی دوسر، عدس و لوبیا و آرد سبوس دار و برنج را در برنامه غذایی فراموش نکنید. غذاهای فیبر دار مانند: گندم سبوس دار، غلات و حبوبات، لوبیا سبز، نخود و ذرت، میوه خشک و انواع سبزیجات مانند بروکلی و سیر و اسفناج و انجیر و و غیره. غذاهای پروتئینی مانند: گوشت و مرغ و ماهی و لبنیات را در برنامه غذایی خود داشته باشید. غذاهای سرخ شده به مقدار کم استفاده کنید، زیرا باعث هدم هضم ، سوزش سر دل و اختلال در وزن خواهد شد.

فرد روزه دار از چه غذاهایی باید بر حذر باشد؟

درست است که ویتامین‌های ضروری باید در رژیم غذایی ماه رمضان باشند. ولی دقت کنید که شناخت درست ویتامین‌ها و دانستن این موضوع که بدن هر انسانی چه مقدار از هر ویتامین نیاز دارد، برای سلامتی بسیار مهم است. دقت کنید که نیاز افراد مختلف به ویتامین ها به عواملی مانند سن، جنسیت، سلامت، بیماری های زمینه ای و.. بستگی دارد. نکته مهم در مصرف ویتامین‌ها این است که زمانی میتوانند برای بدن موثر باشند که به صورت مداوم و مطابق نیاز بدن مصرف شوند. در قسمت دانستنی‌های اکالا بلاگ، همه ویتامین‌های مهم همراه با موارد مصرفشان و اینکه چه غذاها و میوه‌هایی حاوی این ویتامین ها هستند، به طور کامل توضیح داده شده است. به طور خلاصه توصیه های زیر را رعایت کنید.

1- غذاهایی که چرب و سرخ شده هستند.

2- غذاهایی که دارای قند بالا هستند.

3- مصرف شیرینی در سحرگاه ممنوع

توصیه هایی برای سحری

فراموش نکنید که پرخوری در هنگام سحر نه تنها از احساس گرسنگی در ساعات انتهایی روز جلوگیری نمی کند، بلکه در ساعات ابتدایی بعد از سحر، فشار زیادی را به معده و دستگاه گوارش فرد وارد می کند که سبب بروز علائمی نظیر سوء هاضمه، درد و نفخ معده خواهد شد.

در ماه رمضان سعی کنید شب ها زود بخوابید تا بتوانید سحر به موقع ( تقریبأ یک و نیم ساعت قبل از اذان) بیدار شوید. با این روش از ورود مقدار زیادی غذا و مایعات به معده و تجمع آنها جلوگیری می کنید و هضم غذا نیز راحت تر خواهد بود .

بیدار نشدن برای سحری کاملآ اشتباه است و در طولانی مدت سبب ضعف و بی حالی روزه داران خواهد شد.

در سحر از مواد غذایی پروتئین دار ( تخم مرغ، حبوبات، لبنیات، و گوشت) استفاده کنید و به جای نوشیدن آب زیاد میوه های آب دار بخورید.

مایعات توصیه شده برای سحری باید به تدریج نوشیده شوند. یک لیوان آب میوه و یک لیوان شربت عسل یا قند اثر مفیدی خواهد داشت.

رژیم غذایی سحر بهتر است شامل مواد غذایی متنوع باشد. این نکته برای نوجوانان اهمیت بیشتری دارد و باید از مواد غذایی قندی ، پروتئین دار و پر انرژی استفاده کنند.

از مصرف نمک زیاد خودداری کنید، چون نمک زیادسبب دفع مایعات از بدن و احساس تشنگی در ساعات روز خواهد شد. با یک رژیم غذایی معمولی، نمک کافی به بدنتان خواهد رسید و نیازی به مصرف نمک اضافی نیست.

بعد از خوردن سحری حتی الامکان نخوابید، چون وضعیت درازکش، سبب برگشت مواد به مری و ترش کردن خواهد شد و گذشته از آن فردای آن روز احساس خوبی نخواهید داشت.

توصیه هایی برای افطار

1- بیشتر انرژی بدن باید با خوردن سحری تأمین شود. پس افطار را سبک بخورید تا شکم سنگین نشود.

2- غذای افطار باید سبک و پر کالری بوده و سریع هضم شود مثل: خرما، شله زرد، کمی شیر و چایی کمرنگ، شما هم حتمأ از غذاهای کم حجم استفاده کنید تا به معده فشاری وارد نشود.

3- بهتر است با چای شیرین و خرما روزه خود را باز کنید و حتی المقدور از نوشیدن آب زیاد بپرهیزید؛ چون این کار باعث بی حالی، ضعف و درد معده خواهد شد.

4- موقع افطار مایعات زیادی مصرف نکنید؛ چرا که مصرف مایعات در این زمان، سبب سوء هاضمه خواهد شد، اگر چه در ساعات بعد از افطار نوشیدن آب زیاد مفید است.

5- در زمان افطار و سحر از خوردن غذاهای پر چرب خود داری کنید.

درکنار رعایت نکات بالا، سعی کنید افطاری و شام را تازه درست کنید و از خوردن غذاهای مانده و فریزری اجتناب کنید. غذاهایی که مانده باشند، طبع سردی پیدا میکنند و باعث میشود ارزش غذایی مواد کم شود. اگر فکر می‌کنید که در آشپزی کردن مهارت کافی ندارید، با سر زدن به اکالابلاگ، دستور غذاهای افطاری را آنجا یاد بگیرید.

امیدواریم که با رعایت کردن این نکات بتوانید ماه رمضان را به بهترین شکل سپری کنید. کاهش یافتن امکان سفارش غذا برای شام و شیرینی های قنادی در این این ایام، میتواند بهانه ای برای پیشرفت در آشپزی و سایر هنرهای خانه داری باشد.

منبع: فردا

کلیدواژه: رپرتاژ آگهی ماه رمضان افطار کرونا استفاده کنید برنامه غذایی ویتامین ها ماه رمضان خواهد شد روزه دار نازل شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۲۶۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند

به گزارش خبرنگار مهر، با حضور جمعی از مسئولان، اصحاب رسانه و فرهنگ از عوامل تولید برنامه‌های ماه مبارک رمضان صدا و سیمای خوزستان تقدیر شد.

مدیر کل صدا و سیمای خوزستان نیز در این مراسم گفت: در ایام ماه مبارک رمضان برنامه‌های مختلفی از جمله پخش زنده محافل قرآنی، ترتیل خوانی قرآن کریم و ضبط و پخش ۲۰۰ جلسه محفل قرآنی خانگی انجام شده است.

داریوش دبیقی با اشاره به تولید مجموعه تصویری آوای نور در شبکه خوزستان افزود: این مجموعه یکی از برنامه‌های خلاقانه و اثرگذار درماه مبارک رمضان بود که مورد تقدیر دفتر مقام معظم رهبری قرار گرفت.

وی ضمن تقدیر از همکاری نماینده ولی فقیه استان در جهت تولید برنامه‌های ماه رمضان ادامه داد: یکی از نمونه‌های مؤثر در تولید برنامه سازی ماه رمضان هماهنگی اثر گذار اداره کل تبلیغات اسلامی خوزستان برای تولید برنامه‌ها بوده است.

کد خبر 6092192

دیگر خبرها

  • امنیت غذایی جهان تهدید می شود
  • شاخص‌های ایمنی صادرات در پایانه‌های نفتی ارتقا یافت
  • سازمان دامپزشکی به‌دنبال بازمهندسی در فرایندهای سازمانی است
  • ۹ میوه مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • ۹ میوه فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • بهترین میوه برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد ؟ | برای آبله مرغان چی بخوریم ؟ ؛ درمان سریع آبله مرغان در خانه
  • پایان تحقیقات درباره اتوپایلوت تسلا پس از 13 تصادف مرگبار
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند