Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@22:42:41 GMT

لذت افطاری در مساجد یزد - احمد جعفری ندوشن

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۸۳۵۷۹

لذت افطاری در مساجد یزد - احمد جعفری ندوشن

یزد - ایرنا - رمضان، ماه پر فضیلتی است که قرآن در آن نازل شد و خداوند درهای رحمت خود را به روی بندگان باز می کند و ثواب و برکات بسیاری هم برای بندگان خود قرار داد.

به گزارش ایرنا، روزه داران با پیروزی بر هوای نفس، قلب‌هایشان را از هرگونه کینه و تفرقه پاک می‌کنند و کدورت‌ها را مبدل به صفا و صمیمیت می‌سازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رمضان، بهترین فرصت برای دگرگونی و عالی‌ترین فصل برای وحدت در قلب‌های مومان است و از جمله اعمالی که ثواب زیادی برای آن ذکر و تاکید فراوانی بر آن شد، سنت حسنه افطاری به مردم و روزه‌داران است.
مردم یزد همه ساله به این سنت توجه ویژه ای دارند و با خلوص نیت، روزه داران و نمازگزاران را در مساجد اطعام می دهند و اکرام می کنند.
افطاری به روزه داران و تقدیر از این بندگان صالح و پاک الهی از سنت‌های اسلامی است که در تمامی دوره‌ها مورد توجه مسلمانان بود و در زمان پیامبر (ص) و ائمه هم رایج بود.
افطاری و اطعام روزه‌داران به ویژه ایتام از تاکیدهای پیامبر (ص) است و باید دانست که سنت معنوی « افطاری دادن» در مساجد موجب افزایش برکت و رونق در زندگی می‌شود.
رسول خدا به این نکته توجه خاص داشت و به مسلمانان توصیه می‌فرمایند، برای ایجاد اتحاد و انسجام در جامعه، همدیگر را به بهانه افطار دعوت کنند تا در سایه ماه رمضان، اتحاد و انفاق هر چه بیشتر میان آنها ریشه بدواند.
همچنین آن حضرت در خطبه غراء شعبانیه درباره یکی از سنت‌های زیبا در ماه رمضان سخن گفته و بر عمل به آن حتی به اندازه یک خرما یا جرعه شربت آبی سفارش جدی می‌ فرمایند.
ثواب افطاری به روزه‌دار چه با غذاهای گران‌قیمت و چه با غذاهای ساده و حتی یک عدد خرما به یک‌ میزان است و مردم نباید خود را از این ثواب و برکت دور کنند.
خوشبختانه مساجد استان یزد در ماه رمضان به لحاظ برپایی با شکوه نماز جماعت و افطاری پرشور و وصف نشدنی است و حضور جوانان و نوجوانان در انجام واجبات و برپایی نماز جماعت و کمک و مشارکت آنها در افطاری دادند به نمازگزاران ستودنی و چشمگیر است.
همچنین مردم علاوه بر افطاری، به سنت سحری دادن نیز پایبند هستند و در شب های با عظمت قدر آن را مورد توجه ویژه قرار می دهند.
نان و سبزی، پنیر و خرما، آش یا غذاهای گرم و ساده از غذاهای افطاری است که در مساجد توزیع می شود و روزه داران آن را با لذت صرف و برای بانیان آن دعا می کنند.
در کنار افطاری مساجد برخی خیرین نیز با طبخ غذاهای گرم ، نسبت به اطعام نیازمندان و ایتام اقدام و آنها را به گونه ای آبرومندانه اکرام می کنند.
6198/ 2047/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي توزيع افطاري مساجد يزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۸۳۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌نمک زندگی کنید!

الهه جعفرزاده: سندرم پیش از قاعدگی (PMS) یک بیماری شایع است که بسیاری از زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و منجر به طیف وسیعی از علائم فیزیکی و احساسی می‌شود. در حالی که دلایل دقیق PMS به طور کامل شناخته نشده است، محققان در حال بررسی عوامل مختلفی هستند که ممکن است در ایجاد و شدت آن نقش داشته باشند. یکی از عواملی که در این میان مورد توجه قرار گرفته است، «مصرف نمک» در رژیم غذایی است. با کاهش مصرف نمک ممکن است نفخ، نوسانات خلقی، درد و سایر علائم مرتبط با PMS نیز کاهش یابند.

بین مصرف نمک و تشدید علائم PMS چه ارتباطی وجود دارد؟

تحقیقات علمی بین مصرف زیاد نمک و شدت علائم PMS ارتباط مستقیمی را نشان می‌دهد. نمک در احتباس مایعات، فشار خون، عدم تعادل هورمونی و واکنش‌های التهابی و به طور کل علائم سندرم پیش از قاعدگی در زنان نقش بسزایی دارد.

۱. احتباس سدیم و مایعات

مصرف زیاد نمک اغلب با احتباس مایعات در بدن به دلیل تعادل اسمزی بین سدیم و آب همراه است. این احتباس می‌تواند منجر به نفخ، تورم و ناراحتی شکمی شود؛ که این‌ها برخی از علائمی هستند که معمولاً زنان در مرحله PMS آن را تجربه می‌کنند. کاهش مصرف نمک می‌تواند به بازگرداندن تعادل مایعات بدن و کاهش این ناراحتی‌های فیزیکی کمک کند.

۲. تأثیر بر فشار خون

مصرف بیش از حد نمک می‌تواند منجر به افزایش فشار خون شود. فشار خون بالا ممکن است سردرد، تحریک پذیری و نوسانات خلقی را در مرحله پیش از قاعدگی تشدید کند. مطالعات سال ۲۰۱۴ نیز نشان می‌دهد که مصرف زیاد سدیم با افزایش خطر PMS، احتمالاً از طریق تأثیر آن بر فشار خون و عملکرد عروق، مرتبط است.

۳. تأثیر هورمونی

مصرف نمک می‌تواند بر تعادل هورمونی تأثیر منفی بگذارد. نوسانات هورمونی مشخصه بارز چرخه قاعدگی است و عدم تعادل آن می‌تواند علائم PMS را شدت ببخشد. با کاهش مصرف نمک، می‌توان به‌هم‌ریختگی هورمونی را کاهش داد و علائم PMS را کنترل کرد.

۴. واکنش‌های التهابی

مصرف بیش از حد نمک ممکن است باعث واکنش التهابی در بدن شود. التهاب مزمن با شرایط مختلف سلامتی از جمله PMS مرتبط است. التهاب می‌تواند دردهای قاعدگی و اختلالات خلقی را تشدید کند که از علائم رایج PMS هستند.

چطور مصرف نمک را کاهش دهیم؟

کاهش مصرف نمک می‌تواند نقش اساسی در کاهش علائم PMS داشته باشد. روش‌های ساده‌ای برای کاهش مصرف نمک وجود دارد که عبارتند از:

۱. کاهش تدریجی

به تدریج مصرف نمک را کاهش دهید تا جوانه‌های چشایی شما با سطوح پایین‌تر نمک سازگار شوند. این رویکرد از میل ناگهانی به غذاهای شور جلوگیری می‌کند و این عادت را پایدارتر می‌کند.

۲. انتخاب گزینه‌های کم‌نمک

برای شناسایی منابع پنهان سدیم در غذاهای بسته‌بندی‌شده و فرآوری‌شده، برچسب‌های مواد غذایی را به دقت بخوانید. محصولات با محتوای سدیم کمتر را انتخاب کنید و از مصرف محصولاتی که محتوای نمک بالایی دارند اجتناب کنید.

۳. آشپزی سالم

انتخاب و مصرف غذاهای خانگی را نسبت به غذاهای رستورانی در اولویت قرار دهید تا کنترل بهتری بر میزان نمک مصرفی در غذاهای خود داشته باشید. سعی کنید غذاهای خانگی را بدون نمک تهیه کنید و آن‌ها را با سبزیجات طعم‌دار، ادویه‌ها و چاشنی‌های مختلف طعم‌دار کنید.

۴. مصرف میوه و سبزیجات

مواد غذایی تازه و کامل مانند میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های بدون چربی و غلات کامل را انتخاب کنید. اینها به طور طبیعی حاوی سطوح پایین‌تری سدیم در مقایسه با جایگزین‌های فرآوری‌شده هستند.

۵. کاهش مصرف غذاهای فرآوری‌شده

مصرف گوشت‌های فرآوری‌شده، کنسروها و تنقلات بسته‌بندی‌شده را به حداقل برسانید؛ چرا که این اقلام اغلب حاوی سطوح بالایی از سدیم برای افزایش طعم و ماندگاری هستند.

۶. استفاده از گیاهان و ادویه‌جات

انواع سبزی‌های خشک‌شده و ادویه‌ها مانند پودر سیر، زنجبیل، پونه کوهی، ریحان و سایر چاشنی‌های معطر را جایگزین نمک کنید تا طعم و مزه تازه‌ای به وعده‌های غذایی خود اضافه کنید.

بیشتر بخوانید:

چرا زنان باید قند را حذف یا کم کنند؟ یک ویتامین بسیار مفید برای زنان زنان مصرف این ماده معدنی را جدی بگیرند بحران خواب در پنج مرحله از زندگی زنان

منبع: socialboat

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1894174

دیگر خبرها

  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • بافت زنده، ارزشمندوتاریخی شهرندوشن مرمت وبازسازی می‌شود
  • هشدار اپل به آیفون‌داران: مراقب آتش‌ گرفتن گوشی خود باشید!
  • رستوران های هتل چمران شیراز
  • المپیک با طعم سبزیجات
  • بی‌نمک زندگی کنید!
  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • گران شدن ورزش به معنای تحمیل هزینه های بیشتر درمانی در آینده است
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند